Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Ο σκηνοθέτης (βιογραφικό + φιλμογραφία )


ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ
STAVROS PSILLAKIS σκηνοθέτης – παραγωγός ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ 5 11522 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. : 210-6464797 & 6974-419160 e-mail : spsill@tee.gr www.ordino.gr/psilakis




ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ

  • Γεννήθηκε στα Χανιά το 1954.
  • Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού [Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο]
  • Πτυχίο Σκηνοθεσίας από τη σχολή Ε. ΧΑΤΖΙΚΟΥ.
  • Υπότροφος του Γαλλικού κράτους στο Παρίσι. Σκηνοθεσία ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ στα Ateliers VARAN (ιδρυτής JEAN ROUCH). Θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση σε video & film 16mm.
  • Συνεργασία σε ταινίες των Λ. Παπαστάθη, Δ. Θέου, Σ. Τορνέ
  • Συνεργασία στη δημιουργία ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΠΤΙΚ/ΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του Iδρύματος Tεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) στην Κρήτη. Σκηνοθεσία ή/και Διεύθυνση Παραγωγής σε ντοκιμαντέρ του I.Μ.Σ.

Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με :

  • Σκηνοθεσία & παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ.
  • Σκηνοθεσία & παραγωγή βιομηχανικών & εκπαιδευτικών διαφημιστικών ταινιών.

Φιλμογραφία (ελληνικά)

2009
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ
ΝΤΟΚ 87min
2007
ΠΗΝΕΙΟΣ ιερή οικολογία
ΝΤΟΚ 24min
2007
ΠΗΝΕΙΟΣ σπαράγματα ιστορίας
ΝΤΟΚ 26min
2005
ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΝΤΟΚ 62min
2005
ΤΙΘΟΡΕΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
ΝΤΟΚ 28min
2002
ΟΙ ΦΥ΄ΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
ΝΤΟΚ 57min
2001
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΝΤΟΚ 30min
2001
Α.Β.Ε.Α. ο πηγμένος χρόνος
ΝΤΟΚ 28min
2001
ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ
ΝΤΟΚ 52min
2000
Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ
ΝΤΟΚ 56min
2000
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
ΝΤΟΚ 52min
1999
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΥΤΗΡΙΟ ΔΥΟ ΑΙΩΝΩΝ
ΝΤΟΚ 30min
1997
ΑΕΙ ΤΙΣ ΕΝ ΚΥΔΩΝΟΣ
ΝΤΟΚ 55min
1997
ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΝΤΟΚ 30min
1995
ΣΦΑΚΙΑ - Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ
ΝΤΟΚ 25min
1994
Τ' ΑΔΕΡΦΙΑ
ΝΤΟΚ 62min
1993
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΝΤΟΚ 59min
1988
CARCASSE " (Σκελετός)
ΝΤΟΚ 17min

STAVROS PSILLAKIS

Born in Chania, Crete in 1954.

He is a graduate of the National Technical University of Athens with the degree in Electrical Engineering.

He studied film direction at the Hadjikou Film School (Athens) and he received theoretical and practical education on anthropological documentary filmmaking at the VARAN School (Paris) [founded by Jean ROUCH].

He lives in Athens and directs and produces documentaries, industrial and educational films and commercials.

Filmography

2009 THERE WAS NO OTHER WAY documentary 87min
2007 PENEUS the sacred ecology documentary 24min
2007 PENEUS fragments of history documentary 26min
2005 THERE ARE MANY THINGS WE CAN DO documentary 62min
2005 TITHOREA - LIANOKLADI documentary 28min
2002 THE MEMORY GUARDS documentary 57min
2001 ANGELS PSALMS – St. Thomas documentary 30min
2001 ANATOLI FACTORY : the time capsule documentary 28min
2001 HERE WE CAME documentary 52min
2000 THE BROKEN MIRROR DAMAGE documentary 56min
2000 THE MAN WHO DISTURBED THE UNIVERSE documentary 52min
1999 PIRAEUS – the melting pot of two centuries documentary 30min
1997 FOREVER IN KYDONIA documentary 55min
1997 COLORS OF CRETAN MUSIC documentary 30min
1995 SFAKIA, THE LAND OF GORGES documentary 25min
1994 THE BROTHERS documentary 62min
1993 THE SECRET documentary 59min
1988 CARCASS documentary 17min

Δεν υπάρχουν σχόλια: