Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

προβολή ταινιών των «Κινηματογραφιστών στην ομίχλη» στην Αθήνα

Προβολή ταινιών των «Κινηματογραφιστών στην ομίχλη» στην Αθήνα

Απέχουν φέτος από τη διοργάνωση των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας και θα προβάλλουν τις 23 ταινίες τους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2009.

Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», που απέχουν φέτος από τη διοργάνωση των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας, θα προβάλλουν τις 23 ταινίες τους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2009, στον κινηματογράφο «Έλλη», από τις 5 έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, σημειώνουν ότι «την πρωτοβουλία για την οργάνωση των προβολών έχουν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» (Filmmakers of Greece, FOG), οι 140 και πλέον σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι, που σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Ιούνιο δήλωσαν πως δεν θα στείλουν «ούτε καρέ» ελληνικής ταινίας στα Κρατικά Βραβεία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως την ψήφιση νέου νόμου για τον ελληνικό κινηματογράφο».

Τονίζουν ακόμα ότι «η κίνηση των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη δεν στρέφεται κατά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με τη διοργάνωση αυτή επιδιώκεται η προβολή των ταινιών, ανεξαρτήτως φεστιβάλ, με τελικό στόχο την πίεση προς την πολιτεία για την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο».

Την εβδομάδα των προβολών συνοδεύουν συζητήσεις, συναυλίες, πάρτυ και χάπενινγκς για μια ουσιαστική κινηματογραφική γιορτή, όπου κοινό και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα, τόσο της ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας, όσο και για την κινηματογραφική τέχνη γενικότερα. Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ και το εισιτήριο για τις τρεις προβολές της ημέρας, 8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: