Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Βραβείο στην ταινία «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε»

Ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λευκωσίας - Όψεις του Κόσμου, που διεξήχθη από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τη σιγουριά των διοργανωτών για μόνιμη καθιέρωση του θεσμού ενίσχυσε η εμφανής στήριξη τόσο της πολιτείας αλλά και του κοινού.

Στη φετινή διοργάνωση το κοινό ψήφισε ως την καλύτερη ταινία στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ το «Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη.


Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λευκωσίας συνδιοργανώνουν οι Όψεις του Κόσμου και ο Δήμος Λευκωσίας, στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, όπως και άλλοι ημικρατικοί και ιδιωτικοί οργανισμοί.

4 σχόλια:

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης είπε...

Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετική την είδα στο ΤΡΙΑΝΟΝ

mp.karavanos είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους και στο Σταύρο ειδικά μαθαίνω ότι είναι πολύ καλή περιμένω να την δώ στα Χανιά
Μπάμπης Καραβάνος

Ανώνυμος είπε...

Η ταινία είναι πραγματικά εξαιρετική, ο Ψιλλάκης με αριστουργηματικό τρόπο κατάφερε μια δυνατή ιστορία να την απογειώσει εισάγωντάς μας σε ανώτερες έννοιες όπως πατριωτισμός, αδελφοσύνη, αγάπη στο συνάνθρωπο οι οποίες τη σημερινή εποχή έχουν εκλείψει. Είναι σαφές ότι η ιστορία του Κοκοβλή και της γυνάικας του είναι το εφαλτήριο για μεγάλους ορίζοντες που κυρίως η νεολαία μας έχει μεγάλη ανάγκη.

Σύγχαρητήρια Σταύρο με αγάπη

Νίκος Παπαφιλίππου